NN NIGHTS 24.02. njuške…

Napisao na 23/03/2018

Nomen Nescio Night 24.2.2017. je blizu.
Vrijeme je da vam predstavimo ekipu koja će vas zabavljati tu noć.

Njuška br.1 : Max Maha. Sigurno jedan od prvih sarajevskih DJ-eva koji je početkom devedesetih uzimao house ploče i i svirao ih u lokalnim klubovima. Ne postoji niti jedna važnija zabava u modernoj povijesti grada, a da baš Max Maha nije bio jedan od najodgovornijih za to. Njegove legendarne rezidencije u Internetu, Labirintu, Haciendi i drugim mjestima su napravile generacije ljubitelja elektronske muzike. Max Maha uvijek iznenađuje, kako publiku na plesnom podiju tako i ljude iz branše i iz svijeta produkcije jer njegovo poimanje tech house stvarno treba čuti i vidjeti. Njegov set će biti prava poslastica za ekipu NN nights tako da je potrebno da ponesete što više plesnih koraka i pokreta. Sa druge strane Max Maha će vam pokazati i dokazati zašto baš njega mnogi smatraju pravim pionirom modernog dj-inga u BiH. Izbiće vas iz cipela.

 

Njuške 2 i 3 : six & belly. Dva sarajevska lika koji su svoju nadarenost počeli kovati prije 15.godina. Bili su inicijatori osnivanja prve bosanske etikete za elektronsku muziku RE*publika. Danas Erol i Amar čine ovaj dvojac koji nezaustavljivo ide prema naprijed. Momci su bili vrijedni pa su napravili nekoliko traka koje su se odmah razgrabile na svjetskom tržištu. Njihove matične izdavačke kuće od njih zahtjevaju samo nove i nove trake, a oni ih samo isporučuju. S velikim zadovoljstvom najavljujemo njihov performans 24.02. u lijepoj i malo intimnijoj atmosferi NN nights. Budite sigurni da ćete se tek iznenaditi i uvjeriti zašto se muzika Six&Belly sluša na tri kontinenta. Ako ćemo ovu muziku ograničiti žanrom, onda je to plesna , vesela i jaka kombinacija tech housa koju morate čuti.Nijhova interpretacija u klubu je mješavina autorskih radova i traka koje su tijesnom selekcijom izabrane da se nađu u setu. U novoj godini ova dva lika krenula su sigurnim koracima – do kraja februara izdat će tri nove trake i to na londonskoj etiketi TWISTED VINTAGE RECORDS. 

 

Njuška br. 4: Struja, nastupa još i pod pseudonimom Conceptum. Na scenu je ušao na mala vrata preko efm radija u Sarajevu, prije pet godina, a onda je svojim selekcijama počeo osvajati srce po srce svakog svog fana. Njegova unutarnja izbalansiranost se osjeti i u njegovom mixu. Iako je njegova prva ljubav Drum and Bass, Coceptum ne propušta niti jednu priliku u kojoj može eksperimentirati sa drugim podžanrovima elektroničke glazbe. Na NNNight se spremite za putovanje po tech house-u. Conceptum voli reći za sebe da ne mixa muziku već priča priče… što je zaista istina. Njegov warm up mix će vas postaviti tačno na pravi kolosjek kojim će furati najbolja zabava u gradu 24.02.2017.godine.

Njuška broj 5: Sa velikim zadovoljstvom vam najavljujemo da njuška broj 5 nije DJ već jedan mladi sarajevski slikar, koji će u sklopu NN nights imati izložbu. Tarik Šipilović je rođen 20.12.1987. godine u Sarajevu. Akademiju likovnih umjetnosti je završio u Sarajevu u klasi Prof. mr. Radoslava Tadića i završava magistarski studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Pretežno se bavi apstraktnom umjetnošću koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. Iza sebe ima par samostalnih izlaganja i trenutno je uz par mladih dizajnera i umjetnika dio concept store.a Kutcha na Skenderiji što je još jedna pozitivna priča u ovom gradu. Tarik je jedan od rijetkih mladih umjetnika koji se ne služe kompjuterom i printerom, već mu je samo potreban kist i tišina da svoju kreativnost prenese na platno. Sve slike što budu izložene su na prodaju po pristupaćnim cijenama, pa ako vam jedna zapadne za oko, samo se javite i vaša je. Garantujemo da će vam ova kombinacija izložbe i elektronske glazbe dodati skroz novu dimenziju izlazaka u noćnom i jutranjem životu glavnog grada. 

 

DAJEMO GA #NN


Komentari
Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


NN RADIO

NN is the answer

Current track
TITLE
ARTIST

Background