NN Resort – Goran Emkić

Napisao na 20/04/2018

Goran Emkic je jedan od rijetkih bosanskohercegovačkih DJ-a i producenata, koji su enormnom brzinom stasali na domaćoj, a istovremeno napredovali na međunarodnoj muzičkoj sceni.

Elektronskom muzikom i organizacijom zabava, u rodnom gradu, počeo se baviti veoma rano, nakon čega postaje aktivni kreator scene u BiH. U njegovom muzičkom izrazu, svaki poznavalac elektronske muzike, jasno osjeti melodični techno zvuk, kojim pokreće publiku na plesnom podijumu i crpi skrivene atome energije.
Aktivno sarađuje sa mnogim regionalnim dj-evima, radeći na organizaciji klubskih, jednodnevnih zabava i festivala elektronske muzike, te nastupa i puni plesne podijume, na skoro svim značajnim događajima u BiH i državama regiona (Srbija, Hrvatska i Slovenija).

Nakon nekoliko godina samostalnog djelovanja, sa svojim saradnicima, osnovao je organizaciju “Mipii Rec-Events“, veoma aktivnu na polju promocije elektronske muzike, organizovanja zabava i afirmacije mladih. Uprkos velikoj angažovanosti na organizaciji zabava te brojnim nastupima, Goran se dokazao i na polju produkcije. O tome svjedoče njegove trake, objavljene za etiketu TAUTEN, u saradnji sa šefom ovog labela TKNO, „Mipii Power, za koju je Spartaque uradio i rmx, te „Sunday Swing“. Od startnih udaraca, koji podižu napetost minimalističnim otkucavanjem i pružaju slast iščekivanja, traku nosi ozbiljan ton, zaslužan i za strpljivo doziranje ritmičkih i melodijskih elemenata. Krajnje zgusnuta, melodija teme, kao da ne oslikava emociju u potpunosti, nego samo na nju ukazuje, prepuštajući individualno tumačenje plesačima. Ove su trake u setovima zavrtili i velikani Marco Carola, Cristian Varela, Joseph Capriati i brojni drugi.

S pravom se može reći da je rezidentni DJ i promotor na festivalima: „Lunar“ i „Eco festival“, te zabavama „Brodolom“ i „Stereogroove“, a nastupao je i na BAZA festival „akcije i reakcije“, „Kaleidoskop 2014.“, te „Eco Festival Winter Wonderland“ 2015. godine.

Neka od imena, iz okruženja i inostranstva sa kojima Goran Emkić redovno nastupa ili sarađuje na organizaciji su: Vanyano, Fulan Perez, Doaman, Borg, Incept, Siniša Lukić, G.Edd, Forrest People, Rub a Dub, Shi Pe, Fedja Knajdl, Keon, Gumja, Speedy, Davor Gvozden, Vladimir Acić, Rydel, Tea Vucković, Marko Luk. Pored saradnje sa domaćim izvođačima, nastupao je i sa svjetski poznatim dj-evima poput Dubfire, Sam Paganini, The Advent, Industrialyzer, David Moleon, Fernanda Martins, Jay Lumen, Du Art, Gumja, Veztax, Dave Clarke, Lissat & Voltaxx, Sister Blizz, Tom Tom, Damir Hoffman, Marko Nastić, Deborah De Luca, Mark Knight, Space Dj'z i mnogim drugim.

##NN RESORT


Komentari
Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


NN RADIO

NN is the answer

Current track
TITLE
ARTIST

Background