NN Resort – Rub a Dub

Napisao na 21/04/2018

DJ / producent Saša Savić aka Rub A Dub (OFFICIAL) rođen je 1991. godine u Sarajevu u Bosni i Hercegovini. Odrastajući, imao je priliku čuti puno kvalitetne muzike dok je posjećivao čuveni Dom Mladih u Sarajevu. Tu je mladi umjetnik stekao svoje rane utjecaje od tehno i minimalnih zvukova i time stvarno shvatio svoju strast prema muzici.

Saša je 2009. godine napravio skok i počeo producirati pod imenom “Uberto”. 2010 godine izdaje svoje prvo izdanje na 1605 Music Therapy sa trakama “Africo” i “Flow”, koje su završili na Top 100 Beatport Techno Chartu. 2011. godine se više fokusirao na DJ-ing i uspjeo je da svira zajedno sa nekim od najvećih DJ-a, poput Carl Cox-a, Chrisa Liebinga, Umek TomyDeClerquea, Petra Dundova, Ivee itd.

Nakon pauze u produciranju, ponovo se našao u studiju 2011. godine i počeo raditi pod imenom “Rub A Dub”

Svetski renovirao DJove kao što su Marco Carola, Loco Dice, Carl Cox, Richie Hawtin, Paco Osuna, Nic Fanciulli, Luciano, Joseph Capriati, wAFF, (samo da navede nekoliko) često igraju svoje pesme na velikim događajima i Rub A Dubs definitivno nisu stranci Beatport listovima, jer svi DJ-evi i ljudi u industriji znaju.

Saša obično voli da mixuje Tech-House, Minimal i Techno u svojim setovima, ali uvjek čuva prostor za nešto drugo i novo. Za sada se čini da je Rub A Dub na trajno uzlaznoj putanji, te samo ide ka gore. Nastavit će da nastupa kao DJ i producira trake, tako da ga pozorno treba pratiti.

Rub A Dub stalno razvija odnose sa kolegama DJ-ima / Producentima i etiketama za kontinuirano kreiranje novih i izdatih izdanja sa svojom etiketom NoExcuse (London), Be One Records (Španija), Deeperfect (Italija), Inmotion Music (NY USA), Younanom Music (USA) i Expectancy Records (Italija) Area Remote, 1605 Music Therapy, Stereo Production i lista postaje sve veća, takođe i brojna nova izdanja traka sa sve većim odnosima sa Joey Danielom i Neverdogs.

##NN RESORT


Komentari
Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


NN RADIO

NN is the answer

Current track
TITLE
ARTIST

Background