NN Resort – Treba mi Bass

Napisao na 19/04/2018

Ne postoji baš mnogo noći u kojima nanE nije puštao muziku u posljednjih dvadeset godina. nanE aka Treba mi Bass je prisutan na lokalnoj klupskoj sceni još od 1996. godine. Njegova muzička iskustva su započela i ranije, tokom sarajevske opsade i to u bendu A.P. Sound. Dolaskom mira, nanE je započeo nevjerovatno putovanje koje traje i danas. Na ovom putovanju nanE je zabilježio internacionalne i regionalne nastupe. Odlikuje ga nepredvidivost u mixu i promjena aranžmana. Način na koji čita publiku stavlja ga u red iskusnih likova koji će vas rasplesati na ovaj ili onaj način.

Trenutno kreira muzički sadržaj na novonastalom internetskom radiju – NN radio. Svoje iskustvo nanE je izbrusio sa vrhunskim ekipama na bezbrojnim afterima, zatim na eFM radiju gdje je radio kao glavni urednik od 2010 do 2015. godine. Nane je na poseban način uticao i na kreiranje najvažnijih događaja elektronske muzike u BiH, ali i šire. Od 2016. godine nanE je korespondent za Mixmagadriju i u okviru ovog angažmana je sreo i intervjuisao neke od najvećih likova u branši.

Neprestano traganje za novim, jačim i svježim uticajima u globalnoj elektronskoj muzici postavilo je Treba mi Bass na kolosjek eklektičnog selektora koji će naći način da vas raspleše. Putovanje od downbeat-a do house-a, a onda i profinjenog techno zvuka će vam dati do znanja da slušate hodajuću fonoteku plesne muzike.

Najvažnije iskustvo koje nanE nosi sa sobom je redovna razmjena muzike i nastupa sa dubrovačkim majstorima Audiometric Crew i Funk you ekipe sa kojima je ponio i iznio na desetine nevjerovatnih zabava na najljepšim dubrovačkim lokacijama u posjednjih 15 godina, kao i učešće u kreiranju najuspješnijih sarajevskih aftera na krovovima u centru grada, u okviru specijalnih ljetnih događaja Nomen Nescio Nights koji su se održali devet noći za redom u augustu prošle godine. Za NN Resort nanE će predstaviti novitete koje potpisuju Public Users, Pion, Carlo Ruetz, Alex Preda i drugi važni umjetnici kao i neke svoje neobjavljene remixe koji su prilagođeni velikim zvučnicima i dobroj ekipi.

##NN RESORT


Komentari
Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


NN RADIO

NN is the answer

Current track
TITLE
ARTIST

Background